Angstbehandling til børn og unge

Børn og unge kan også rammes af angst

Angst kan være en gennemgribende og forstyrrende lidelse, som volder den angstramte problemer i mange forskellige situationer. I kan læse meget mere om, hvad angst er, og hvorfor det opstår lige her.

Selvom mange forbinder angst med noget, voksne lider af, så kan børn og unge også sagtens udvikle angst. Derfor arbejder jeg også med angstbehandling til børn og unge, hvor jeg tilbyder forløb med terapeutisk behandling af barnet eller den unge samt rådgivning til jer som forældre til et barn med angst.

Behandling af angst hos børn og unge

Angst hos børn og unge vil ofte vise sig på mange forskellige måder, der tilsammen kan udvikle sig til uhensigtsmæssig undgåelsesstrategier, hvor barnet lader sig begrænse i bestemte sammenhænge. For at løse op for denne adfærdsstrategi, er det derfor vigtigt, at barnet og dets forældre får hjælp til, hvordan man tackler de ubehagelige følelser og situationerne, hvor og når de opstår.

Min angstbehandling til børn og unge tager udgangspunkt i en viden om, at angstreaktioner alene kan ændres ved at lære at tænke anderledes om de angstprovokerende situationer, og at skabe meningsfulde afledninger, der kan mindske angsten.

Samtalerne vil handle om konkrete situationer med henblik på øvelse i bestemte nye tanker og strategier, som gør barnet i stand til at håndtere angsttilstanden. Sideløbende vil forældre modtage rådgivning til at støtte dette arbejde bedst muligt.

​Selvom angst kan kategoriseres, eksempelvis som social angst, eksamensangst, panikangst og lignende, så vil det altid være en personlig oplevelse at have angst. Derfor tilpasser jeg også et behandlingsforløb til hver enkelt barn, så indholdet og strukturen giver mening. Alle samtalerne er desuden underlagt tavshedspligt, og det vil således ikke forlade vores fortrolige rum, medmindre andet er aftalt på forhånd.

Kontakt mig for at påbegynde et forløb med angstbehandling for børn

Har du spørgsmål til, hvorvidt min angstbehandling for børn og unge kunne være noget for dit barn, så er du meget velkommen til at kontakte mig. Jeg er altid klar til at besvare alle dine og dit barns spørgsmål, så I er trygge ved at gå i gang med forløbet.

Jeg tager imod mange henvendelser fra forældre til børn med angst i blandt andet Gribskov og Helsinge, men også fra mange andre steder i Nordsjælland.

Har du spørgsmål?

​Jeg er lydhør og lytter gerne til dig. Udfylde nedenstående kontaktformular og lad os tale om det der går dig på.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

​Telefon

21 75 79 22​

Firmanavn

BACH Psykologisk Rådgivning​